Kategorier
Isolering

Lösullsisolering levererar kvalitet och komfort

Lösullsisolering ger snabb och prisvärd förbättring av värme- och ljudisolering, för förbättrad komfort och energieffektivitet i både nya och gamla byggnader.

Lösullsisolering kan enkelt användas även i de mest svåråtkomliga utrymmen, och är därför ett utmärkt val för vindsutrymmen, krypgrunder och väggar. Eftersom den blåses in uppnås ett heltäckande och homogent isoleringslager. Det innebär att köld- och ljudbryggor elimineras, vilket i sin tur höjer komforten och minskar energikostnaderna på ett påtagligt sätt.

Genom att välja lösullsisolering förbättras byggnadens energiprestanda snabbt och enkelt, och på ett markant sätt. Det är en investering som lönar sig i längden och som ger direkt effekt i form av lägre uppvärmningskostnader och mer behaglig inomhusmiljö. Förutom de rent praktiska fördelarna bidrar lösullsisolering också till bättre miljö eftersom många av de material som används är gjorda av återvunnen cellulosa eller glasfiber.

Fördelar med den mångsidiga lösullsisoleringen

Lösullsisolering har många fördelar jämfört med traditionella isoleringsmetoder. Eftersom den appliceras genom insprutning kan den enkelt anpassas efter befintliga strukturer och krav, utan att stora ingrepp behövs. Det gör det särskilt väl lämpat för äldre byggnader där andra isoleringsmetoder kan vara både kostsamma och svåra att implementera.

Något av det bästa med lösullsisolering är att den bildar en jämn och skarvlös yta. Dess förmåga att täta hela ytor utan att lämna några glipor innebär att ingen värme eller kyla försvinner obemärkt. Det är också ett material med hög brandsäkerhet, vilket ytterligare höjer säkerheten i byggnaden.