Kategorier
Brandtätning

Brandtätning kan rädda liv

Vid en brand handlar det om att alla ska ta sig ut levande och med tur rädda byggnaden. Med en brandtätning ökar chanserna för att stoppa branden tidigare.

Något av det mest förödande som kan hända, är att det börjar brinna. Som tur är händer det långt ifrån alla, men det händer alldeles för ofta. Vi lever i en elektrifierad värld och hemmet innehåller olika elektriska saker. Det i sin tur gör att risken för en brand är större och det kan hända vem som helst och när som helst, hur försiktigt man än är.

Det går inte att skydda sig från att det börjar brinna, däremot går det att skydda sig från att branden ska sluka hela byggnaden på nolltid. När det börjar brinna så handlar det om att alla ska ta sig ut levande, både människor och djur, och har man tur, kan man även rädda huset. Men för att lyckas med det, så behöver man tid och tid är något man inte har vid en brand, om man inte har ett brandskydd.

Få mer tid med en brandtätning

Som nämnts ovan så handlar det om tid. Genom att ha en brandtätning i hemmet så är tid precis det man får. En brandtätning fungerar så att den bromsar både brand och rök från spridning och eventuellt lyckas stoppa den. Genom att eld och rök bromsas finns det mer tid att ta sig ut och få dit brandkåren som hjälper till.

Utöver en effektiv brandtätning är det även viktigt att ha brandlarm i hemmet. De ska finnas i vartenda sovrum. Utöver det är det bra att ha brandfilt och brandsläckare nära till hands och ha en plan på hur man ska agera om det börjar brinna. Det är lätt att man råkar i panik om det händer, därför är det bra att ha en plan.