Kategorier
Bygg

Fiberbetong ett hållbart byggmaterial

Ska man använda ett hållbart byggmaterial så är fiberbetong ett bra val. Det går att göra både fundament, väggar och golvplattor av med hjälp av materialet.

Det finns många saker man kan nörda ner sig i om man vill. Byggmaterial kan få även den mest okunnige hobbysnickaren att bli intresserad. Att gå in på en byggmarknad och se allt som finns är fascinerande. Det är dock bara en droppe i havet. Det är sällan som hobbyentusiasten har tillgång till allt. Ett av byggmaterialen man kan gå all in i är betong. 

Många tänker automatiskt på betongväggar. Trist och grått och en tung känsla. Även betongplattor att gå på utomhus. Faktum är för den som inte är insatt att det finns många olika sorters betong. Allt beror på vad man ska ha den till, från grova betongplattor utomhus till ett trendigt betonggolv inomhus. Innan man bestämmer sig för vilken betong man vill ha ska man fundera över var den ska vara.

Fiberbetong ett populärt val som byggmaterial

Betong som ska finnas där vatten finns bör vara en vattentät betong. Är det utomhus så behöver den tåla frost och kyla. Det finns många fler olika betongsorter än så, men här är inriktningen fiberbetong. Det har man till golv och ersätter armering samt förhindrar krympning och sprickbildning. Anledningen till att man ska använda fiberbetong är för att det är ett hållbart byggmaterial. 

Man kan använda betongen inom en rad olika områden. Såväl väggar som fundament eller golvplattor som behöver vara starka och hållbara är perfekta för fiberbetongen. Den har en hög hållfasthet och kompromissar inte med styrkan. Det är inte konstigt att fiberbetong är ett av de mest populära valen inom betong. Det kan vara svårare att arbeta med fiberbetong, men i det långa loppet är det helt klart värt det.