Kategorier
Måleri

Målare i Södertälje berättar om fondväggar

Det är så roligt med lite extra färg i hemmet. Skaffa en fondvägg med hjälp av en erfaren målare i Södertälje. Vad behöver ni veta om färger och mönsterval?

Att måla om kan göra stor nytta både för den mentala hälsan, glädjen och friden. Det livar upp och ger ny inspiration att orka med vardagen. Så se till att anlita en duktig målare i Södertälje när det är dags, så att ni får det ordentligt gjort. Många hemmafixare slarvar med underarbetet, och det resulterar i att allting syns så fort färgen kommer på väggen. Följ några enkla tips för ett trivsamt hem.

När det är dags att välja färg så är det bra att läsa på hur kroppen reagerar och stimuleras av olika färger. Till exempel så är det svårt att slappna av i ett rum som är fyllt med röda, orangea och gula färger. Grönt, blått och grått är däremot färger som lugnar ner hjärnan, och gör det enklare att fokusera eller att vila. Färger spelar roll. Och det gör även mönster.

Åsikter om mönster från en målare

När ni ska välja mönster så är det såklart viktigast att ni gillar det. Men det finns några enkla tips som gör att det kan se ännu bättre ut. Om ni ska ha en liten fondvägg så kan det vara snyggt med ett mönster med många detaljer och färger. Det kan verkligen liva upp. Men om man skulle tapetsera hela rummet med en sådan tapet, så är det lätt att det blir för mycket.

Stora mönster i några få färger brukar lämpa sig bättre om ni ska göra om ett helt rum i samma tapet. Det gör att rummet känns mer enhetligt och lugnare. Ni kommer att vilja spendera tid där, och det kommer att bli en favoritplats i hemmet. Välj med omsorg, tapeten eller målarfärgen kommer att sitta där ett tag.