Kategorier
Golv

Prisvärd golvslipning i Täby

Börjar trägolven se repiga och trista ut? Med en golvslipning kan man få ett golv att se ut som nytt igen. Här kommer några renoveringstips för er i Täby.

Många som renoverar och målar om glömmer bort golven och då får man inte det där fräscha intrycket som man kanske hade hoppats på. Det beror på att golvets utseende har stor betydelse för hur man uppfattar ett rum. Men det är också det man först lägger märke till när man kommer in. Har man repiga eller gulnade trägolv kan man slipa om dem och de kommer att se ut som nya igen.

De flesta trägolv går att slipa flera gånger innan de blir för tunna och helt måste bytas. Är man osäker på om det går att slipa golvet kan man kontakta en golvslipningsfirma och be dem kontrollera golvet. De flesta aktörer gör detta kostnadsfritt mot att de sedan får lämna en ej bindande offert.

Hur mycket kostar en professionell golvslipning i Täby?

Att slipa ett golv tar vanligtvis inte mer än en dag, men då golvet även måste efterbehandlas tar det längre än så. Vanligt är att det tar tre dagar innan man på nytt kan möblera rummet. Det finns flera firmor som är experter på att slipa golv i Täby och det kan löna sig att ta in olika offerter och jämföra priser. Man brukar även kunna hyra golvslipar men sedan rot-avdraget infördes lönar det sig sällan att själv slipa golvet.

Hur mycket en professionell golvslipning kostar beror på golvytans storlek och hur man väljer att efterbehandla golvet. Lack, vax och olja är de vanligaste efterbehandlingarna, men man kan även vitsåpa ett trägolv. Ytbehandlingen har stor betydelse för golvets utseende och känsla men är först och främst till för att skydda golvet mot slitage och väta. Är man osäker på vilken ytbehandling man ska välja kan man rådfråga golvslipningsfirman.