Kategorier
Stamspolning

Stamspolning i Stockholm förebygger

Det är väl ingen som vill få problem med vatten och avlopp eftersom det är saker man behöver hela tiden. Om man tar hand om rören och gör en stamspolning i Stockholm behöver det inte hända heller.

Rören får jobba hela tiden och ibland kommer det ner fett, hår och andra saker som inte är bra för dom. Då kan det bli avlagringar i rören som gör att det inte rinner som det ska. Till slut blir det stopp och då blir det jobbigt.

Tar man hand om sina rör behöver det inte bli så. Bästa sättet att ha hand om avloppsrören är att göra en stamspolning ungefär vart tredje eller femte år. I större fastigheter med många boende och mer belastning kan det löna sig att göra det med den kortare intervallen. En regelbunden stamspolning och översyn av systemet gör att man kan slippa problem med stopp eller översvämningar.

Stamspolning är ett smidigt och snabbt sätt att hålla rören i gott skick

Den som har varit med om ett stambyte vet att det är skönt att slippa det. Man tänker inte på hur ofta man använder vatten och avlopp förrän det inte fungerar. Därför är det en god investering att ta hand om rören.

Får man stopp i avloppet kan det bli översvämningar som är både obehagliga och dyra att sanera efter. Företag som utför stamspolning har resurser att hjälpa till om det skulle bli så. Man har en jourverksamhet med rörmokare som kan rycka ut och utrustning att högtrycksspola för att rensa rören.